Roorda Bewindvoering voert op kleine schaal ook mentorschap en curatele uit voor clienten . Mocht u hier vragen over hebben dan kunt u het beste even bellen tijdens het telefonisch spreekuur of een e-mail sturen naar info@roordabewindvoering.nl

Wat is mentorschap?

De rechter kan een mentor aanwijzen voor mensen die zelf niet goed voor hun persoonlijke belangen kunnen opkomen, bijvoorbeeld door dementie, een verstandelijke beperking of een psychische aandoening.

De mentor kan helpen met beslissingen te nemen op het persoonlijk vlak, bijvoorbeeld over verzorging, verpleging, behandeling of begeleiding. Ook kan een mentor helpen met aanvragen voor zorg zoals een vervoerspas of een aanvraag voor hulp via de gemeente (WMO). Beslissing worden uiteraard zoveel mogelijk in overeenstemming met de klant genomen.

Ondercuratelestelling

De ondercuratelestelling is bedoeld voor mensen die zowel hun financiƫle als andere persoonlijke zaken niet helemaal zelf kunnen regelen. De rechter benoemt dan een curator, die beslist over geld, verzorging en begeleiding van die persoon. Het betreft een soort combinatie van mentorschap en beschermingsbewind alleen is bij curatele de klant ook niet meer handelingsbekwaam.Postadres:
Postbus 206
1440 AE Purmerend

Telefoon:
0299-470218

Roorda Bewindvoering is aangesloten bij de BBW en bij de NBBI

bbb     bbb


Privacy verklaring