Heeft u problematische schulden of kent u iemand met problematische schulden? Wellicht kan Roorda Bewindvoering dan iets voor u betekenen.

Roorda Bewindvoering is een flexibele organisatie met ruime ervaring in de schuldhulpverlening en bewindvoering. Met circa 10 deskundige werknemers voeren wij werkzaamheden uit in het kader van de wettelijke schuldsaneringsregeling (WSNP) voor de rechtbank Noord-Holland. Daarnaast bestaat onze corebusiness uit werkzaamheden in het kader van beschermingsbewind/inkomensbeheer en hierbij het regelen van schulden.

In vrijwel alle gevallen kunnen wij, na een korte inventarisatie, aangeven wat er kan worden gedaan om de situatie op te lossen of in ieder geval te verbeteren. Wij hebben veel kennis van zaken en bovendien geen lange wachtlijsten. Soms kan met betrekkelijk weinig inspanning en creatieve inventiviteit al veel worden gedaan.
Hierbij enkele voorbeelden:

  • Het juist laten vaststellen van de beslagvrije voet. Dit voorkomt nieuwe schulden en zal het verergeren van de situatie voorkomen;
  • Een inventarisatie waar de problemen vandaan komen. Snel ingrijpen voorkomt escalatie;
  • Hulp bij de wirwar van regelingen en toeslagen kan het inkomen soms beduidend verbeteren;
  • Zijn de schulden te hoog opgelopen dan is schuldhulpverlening wellicht een oplossing. Wij bieden zelf schuldhulpverlening aan maar kunnen ook verwijzen naar juiste gemeentelijke organisaties. Indien nodig kunnen wij hulp geven bij het aanleveren van de gegevens voor schuldhulpverlening.

Schuldhulpverlening via de gemeente kost u niets maar gaat veelal gepaard met lange wachtlijsten en voortrajecten. Daarnaast wordt slechts 20 tot 40% van de mensen die zichzelf daar aanmelden uiteindelijk geholpen. Dat kan veel beter met onze hulp, simpelweg omdat wij de weg weten.

  • Ook bij bedreigende situaties zoals bijvoorbeeld een dreigende huisuitzetting of het innemen van een rijbewijs die noodzakelijk is voor het werk kunnen wij helpen. Via de rechtbank kunnen wij vragen om een moratorium (tijdelijke stop), zodat er tijd wordt gewonnen om tot een oplossing te komen. Wij kunnen deze procedures snel en goed uitvoeren;
  • Kan iemand (tijdelijk) niet zelf zijn inkomen beheren dan zijn er mogelijkheden voor inkomensbeheer/begeleiding;
  • Hulp bij de wirwar van regelingen en toeslagen kan het inkomen soms beduidend verbeteren;
  • Een akkoord aanbieden aan de schuldeisers kan de schuldsituatie oplossen. Wij kunnen dit aanbieden met een lening van een (krediet) bank, van uw werkgever of iemand uit de familie. Daarnaast kan ook een schuldentraject van 36 maanden worden aangeboden met een deel van uw salaris. Wil een schuldeiser niet meewerken aan een goed voorstel? Dan kunnen wij via de rechtbank om een dwangakkoord verzoeken.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op tijdens de telefonische spreekuren maandag tot en met donderdag van 9:00 tot 12:00 uur of stuur een e-mail.Postadres:
Postbus 206
1440 AE Purmerend

Telefoon:
0299-470218

Roorda Bewindvoering is aangesloten bij de BBW en bij de NBBI

bbb     bbb


Privacy verklaring